Muzieklinks

Hieronder interessante links naar muziekwebsites:

originalsbe
Op zoek van wie het origineel van een cover is? Grote kans dat het op originals.be te vinden is. Evenals vele andere uitvoeringen van de song.

 

whosampled

WhoSampled is een website waar over meer dan een half miljoen songs staat beschreven wie samples van deze songs gebruikt heeft en welke samples er in de songs gebruikt zijn. Ook staat er bij sommige nummers wie het gecoverd heeft. Ook veel Nederlandse artiesten worden gesampled.

 

 

muziekencyclopedie
De grootste online encyclopedie van de Nederlandse popmuziek is muziekencyclopedie.nl met o.a. biografieën en complete discografieën van meer dan 5000 artiesten.

 

 

platenbeurzencom
Op deze website een compleet overzicht van de platenbeurzen in Nederland en Belgie.

 

 

discoverthecover
Op de website A Touch of Dutch bevat o.a. een overzicht van songs door Nederlandse artiesten gecoverd, Buitenlandse artiesten in het Nederlands en Nederlandstalige artiesten die hun hit ook een andere taal opnamen.

 

 

deadrockstarsclub
Een overzicht van overleden artiesten met een korte beschrijving en waaraan de artiest is overleden staat op The Dead Rock Stars Club.

 

 

rockpalastarchiv

Het gigantische Rockpalast Archief (in Duits en Engels) is een compleet overzicht met alle bands die ooit in dit legendarische Duitse muziekprogramma, datum en setlists staat op: Rockpalast Archiv.

 

 

muzinenl
Het online muziekmagazine muzine.nl bevat albumrecensies, live-reviews, interviews en verhalen.

 

 

vandaagindemuziek
Wat gebeurde er vandaag op deze datum in de muziek? Welke artiesten zijn er jarig? Welke platen kwamen er op deze datum uit? Te vinden op: vandaagindemuziek.nl

 

 

kindamusic
In september 2016 kwam er na 17 jaar helaas een einde aan kindamuzik.net, het gigantische, interessante archief staat echter nog gewoon online.

 

 

classicrockrecords
Op classicrockrecords.nl staat o.a. het laatste nieuws over rockartiesten en een uitgebreide concertagenda.

 

 

ondergewaardeerdeliedjes

Een blog over Ondergewaardeerde Liedjes is ondergewaardeerdeliedjes.nl, zij schenken aandacht aan die song van een artiest dat onterecht onbekend is gebleven.

 

 

harryknipschild
Een mooie site van oud-Veronicamedewerker Harry Knipschild, met o.a. interessante muziekverhalen, staat op: harryknipschild.nl

 

 

 

discogs
De ultieme website voor het invoeren en bijhouden van uw muziekcollectie, maar ook om ontbrekende items te vinden is discogs.com. Heeft ook een handige app waar het zeer eenvoudig om de collectie te categorizeren en/of een wantlist te genereren.