Interviews

Regelmatig verschijnen er interviews door Marcel ‘Bizarro’ Mulhuyzen in diverse media. Hieronder aan aantal interviews.

– – – – – – –

Interviews The Riplets (januari 2003, februari 2007)
De leukste meidenpunkband kwam uit Rotterdam en opereerden onder de naam The Riplets tussen 1998 en 2008. Het eerste gepubliceerde interview n.a.v. de debuut cd ‘Rock ‘N Roll Beat’ stond in januari 2003 in Upmagazine. Later ging het hard met de dames en stonden zij zelfs uitgebreid in de Veronica Gids. Vier jaar later kwamen zij, inmiddels met andere gitariste Ryanne van Dorst (Elle Bandita), voor een optreden naar de Pijnackerse popzaal De Trucker. Ter promotie stond er een interview met zangeres Janneke in de plaatselijke krant de Telstar. Hieronder beide enerverende interviews:
interviewripletsupjan2003-nr7

interviewripletsdef

– – – – – – –

Interview Johannes de Boom (The Shavers), juni 2006
Tussen 1997 en 2011 werd menig podium onveilig gemaakt door de uit Noord-Holland afkomstige Nederlandstalige Rock’n’Roll band The Shavers. In oktober 2006 gaf de band een afscheidsconcert in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard, om in 2009 weer te starten. Met het overlijden van gitarist Cock de Jong (ex-The Rousers) in oktober 2011 viel het doek voor het populaire trio. In juni 2018 verscheen het prachtige boek ‘Boom – De wonderbaarlijke reis van een Rock-‘n’-Roll reus’, over het leven van zanger Johannes de Boom (Hans Boomsma), die al jaren kampt met reuma. Groot was de verrassing dat The Shavers weer een optreden gaan doen op 22 december 2019 in de grote zaal van de Amsterdamse poptempel Paradiso.

theshaversinterviewupjuni2006-nr28

– – – – – – –

Interview John O’Neill en bassist Michael Bradley (The Undertones), maart 2003
In maart 2003 stond er een interview met The Undertones-oprichters gitarist en songwriter John O’Neill en bassist Michael Bradley in het inmiddels niet meer bestaande alternatieve muziekblad Upmagazine. O’Neill was 17 jaar toen hij de punkklassieker ‘Teenage Kicks’ schreef. De single werd opgepikt door de wereldberoemde BBC-dj John Peel. Niet lang daarna werd het een hit in de UK en werden de jonge Noord Ieren naar Londen overgevlogen om in het programma Top Of The Pops aan te treden. De beroemde artiesten die daar optraden mochten altijd een restaurant uitkiezen en meestal koos men voor hele dure etablissementen. The Undertones wilden echter naar McDonalds want die had men niet in hun hometown Londonderry. Die avond was de band in het populaire muziekprogramma te zien, de andere dag was John O’Neill weer terug in de realiteit en liep hij zijn krantenwijk.

undertonesinterviewupmrt2004-nr14

– – – – – – –

Interview David Hollestelle (Wild Romance), februari 1998
In maart 1998 bestond het Pijnackerse poppodium De Trucker 25 jaar. De Wild Romance deed er een jamsessie met Powerplay-frontman Jan v.d. Mey en The Bombitas. Ter promotie deden wij een interview met Brood-gitarist David Hollestelle:

davidhollestelleinterviewfebruari1998def

 

– – – – – – –

Interview Anne Govaert en Annelies Kuijsters (Krezip), maart 2006
In april 2006 speelde de populaire formatie Krezip in een grote Feesttent in Pijnacker tijdens de feesten van de Oranje vereniging. Voor de plaatselijke huis-aan-huis krant kreeg ik de gelegenheid een uitgebreid interview met gitariste Anne Govaert en toetseniste Annelies Kuijsters te doen:

interviewkrezipdef

– – – – – – –

Interview Peter te Bos, maart 2013
In maart 2013 bestond poppodium De Trucker in Pijnacker 40 jaar. Aangezien er voor het eerst sinds tijden weer een plaat en een tour van Claw Boys Claw op stapel stond, werd de band gevraagd om een try-out in Pijnacker te doen en zo geschiedde. In een recordtijd (3 minuten) waren alle kaartjes uitverkocht. Voor de plaatselijke krant De Telstar toog Marcel naar Amsterdam voor een interview met Peter te Bos:

telstar-week-13_pag14cbc