belle perez | myfavoritesong.nl

Belle Pérez

By in Geen categorie on 15 september 2019

Twintig jaar geleden brak Belle Pérez door met de hit ‘Hello World’. Gezegend met een geweldige stem en aanstekelijke songs die naar de zomer doen verlangen, staat zij al die jaren aan de top in België, Nederland en Duitsland. Haar grootste hit in Nederland ‘Que Viva la Vida (Chiquitan)’ bereikte in 2005 de derde plaats in de Nederlandse Top 40. In België stond zij al meer dan twintig maal in de hitparade. Zij verkocht grote muziektempels als Heineken Music Hall (Amsterdam), Ahoy (Rotterdam) en het Antwerpse Sportpaleis moeiteloos uit.

Belle Pérez werd in 1976 geboren in het Belgische plaatsje Neerpelt. Haar ouders zijn Spaans en zij heeft de Spaanse nationaliteit. Na deelname aan de voorronde voor de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival in 1999, wat zij overigens niet won, raakte alles in stroomversnelling. Haar eerste twee albums ‘Hello World’ (2000) en ‘Everything’ (2002) kwamen hoog in de Vlaamse Ultratop 200 albums. Voor de cruciale derde plaat ‘Baila Pérez’ bestond het repertoire grotendeels uit Spaanstalige songs en maakte de diva de overstap van pop naar latin. Het resultaat mocht er wezen: de bovenste plaats in de Belgische albumlijst en een top 20 notering in Nederland.

De Belgisch/Spaanse zangeres heeft ook een aantal unieke samenwerkingen op haar naam staan. Met Jody Bernal maakte ze de single ‘Me And You’ (een top 10 hit in 2002), met de Vlaamse a-capellagroep Voice Male nam zij ‘Hijo De La Luna’ op en scoorde met de Cubaans/Amerikaanse rapper Pitbull een grote hit met ‘Beat On My Drum’. In 2001 verscheen het album ‘Back To Back’ die Belle samen met de Gipsy Kings opnam.

Ook als presentatrice verwierf zij bekendheid. Zij presenteerde het allereerste Vlaamse online internet-televisieprogramma Channel E, voor de Vlaamse zender LibertyTV presenteerde zij Zones.tv en samen met Jan Smit deed ze de presentatie van Trosmuziekfeest.

In oktober 2008 verscheen het boek ‘Diez’ over de toen al imposante carrière. Vorig jaar kwam het boek ‘Tranen’ uit, een aangrijpend verhaal over Belle’s reis naar Brazilië waar zij in de favela’s de ellende van minderjarige meisjes van dichtbij meemaakte.

Aan de vooravond van haar grote theatertour ‘Fiesta Perez’ was Belle te gast in het programma ‘Tijd voor Max’ dat rechtstreeks vanaf de Markt in Delft uitgezonden werd. Vlak voor de uitzending had de sympathieke zangeres even tijd en vertelde over haar favoriete nummer.

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

 

 

Comments are closed.