thijsboontjesweb

Thijs Boontjes

By in Geen categorie on 18 mei 2019

Al enkele jaren kunnen de bezoekers van de vaderlandse podia genieten van de Nederlandstalige rock’n’roll van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, een muzikale kruisbestuiving tussen Andre Hazes en Herman Brood. Bandleider, zanger en hoogbegaafd toetsenist is de in 1987 geboren Thijs Boontjes. Het energieke orkest verkocht al vele zalen uit en speelde reeds de festivalweides van The Great Wide Open, Down The Rabbit Hole en De Zwarte Cross plat.

De uit Schagen afkomstige Thijs Boontjes maakte van 2006 tot 2012 furore met de rockband King Jack waarvan de single ‘Sunrise’ de Top 100 bereikte en de songs ‘Take Me Home’ en ‘Lose It’ voor commercials van resp. Vodafone en Bavaria gebruikt werden. Samen met mede-bandlid bassist Boaz Kroon speelde Boontjes in de band van Anouk. Zijn debuut tijdens een clubtour in de Oosterpoort in Groningen ging niet over rozen toen er tijdens een rustig nummer niet alleen een brommend geluid maar ook rook uit zijn Hammond orgel kwam. In 2009 stapte Thijs uit Anouk’s begeleidingsband. Wel deed hij in maart 2012 weer mee toen de Haagse zangeres optrad in de Arnhemse Gelredome en al haar ex-bandleden mee liet doen. In 2010 deed Thijs Boontjes mee op het album ‘Coexist’ van de Ruben Hoeke Band. Ook speelt hij bij Douwe Bob.

In 2015 kwam in eigen beheer de eerste EP ‘Niet van steen’ van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest uit. Een jaar later volgde de single ‘Ambiance’. In 2017 nam Thijs de single ‘Ballade van de moord’ op, een duet met Roxanne Hazes. Niet veel later tekende hij bij het bekende Hiphop-label Top Notch waar de single ‘Casablanca’ uitkwam. Een absoluut hoogtepunt in de carrière van het Thijs Boontjes Dans- en Showorkest was op 15 februari 2019 waar in een uitverkochte Amsterdamse Melkweg de releaseparty van het debuutalbum ‘Geen achttien meer’ plaatsvond.

Thijs Boontjes is een graag geziene gast in diverse TV-programma’s. Hij deed vijfmaal mee aan het TV-programma ‘De Slimste Mens’ en haalde begin 2018 zelfs de finale. Regelmatig is hij te gast in De Wereld Draait Door. In het eerste seizoen van de talkshow van Margriet van der Linden was Thijs Boontjes Dans- en Showorkest de huisband. Dat Thijs over een brede muzieksmaak beschikt (tot zijn favoriete toetsenisten behoren o.a. Billy Preston en Jon Lord van Deep Purple) bleek wel in de vaste rubriek van het programma M waarin hij wekelijks een cover speelde van een al dan niet obscure plaat die hij ergens in een tweedehands platenzaak had gescoord. Zo deed hij zeer verdienstelijke versies van o.a. de Drafi Deutscher-hit ‘Marmor, Stein und Eisen bricht’ maar ook van de destijds uit de handel genomen single ‘Nooit meer terug naar die rotschool’ van Sjefke van Oekel en Herman Brood. Op de single ‘Dansen met jou’ wordt een sample van de Rob de Nijs-hit ‘Zondag’ gebruikt.

Op Record Store Day in april 2019 trok Thijs met zijn orkest door het land om in diverse platenzaken een instore optreden te verzorgen. Na afloop van het optreden in Delft vertelde hij vol enthousiasme over zijn favoriete song, een nummer van Nederlands enige echte rock’n’roll-held.

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

Comments are closed.