fototimakkerman

Tim Akkerman

By in Geen categorie on 1 maart 2019

Al op zijn vijftiende had Tim Akkerman een baantje bij de Haagse muziekwinkel Rockpalace. Later werd hij gevraagd voor een beginnend bandje wat in korte tijd uitgroeide tot één van de populairste bands van Nederland: Di-Rect. In 2000 kreeg de Haagse groep het eerste platencontract. Het eerste album ‘Discover’ met daarop de hits ‘Just the Way I Do’en  ‘Inside My Head’ werd direct goud. Tot 2009 bleef Tim Akkerman zanger/gitarist van Di-Rect. In die hectische tijd stond de groep op nr. 1 in Indonesië, tourde voor het MTV-programma ‘Road Rally’ door de USA, maakte een nummer met Wibi Soerjadi, speelde op alle grote festivals en ontving diverse prijzen zoals de Edison en TMF Awards.

In 2009 stapte Tim uit de band om zijn eigen weg te gaan. In 2011 verscheen zijn eerste album ‘Anno’. Drie jaar later kwam hij met het americana-achtige ‘The Journey’. Intussen speelde hij met de originele band van Elvis, deed een theatertour met songs van Buddy Holly en kroop in de huid van Bruce Springsteen onder de noemer: ‘Tim Akkerman Sings The Boss’, waarmee in december 2018 de grote zaal van de Haagse poptempel Paard uitverkocht.

Aan de vooravond van een nieuw album ‘The Lion Don’t Cry’ (verschijnt begin  april 2019), midden tijdens een theatertour, maakte Tim tijd voor een uitgebreid interview dat hier op deze website te lezen is. Ook vertelde hij over zijn favoriete song, een bekende hit uit 1979.

Luister hieronder naar het interview:

 

 

youtubelogo

Comments are closed.