Jeroen Haamers Batmobile | myfavoritesong.nl

Jeroen Haamers

By in Geen categorie on 27 augustus 2018

Batmobile behoort zonder meer tot de meest enerverende vaderlandse rock’n’roll bands. Toch heeft dit trio in het buitenland veel meer succes dan in Nederland. Regelmatig speelt men in Duitsland, Engeland, USA, Zuid-Amerika en Japan. In Rusland is de Bredase/Rotterdamse groep zelfs regelmatig op TV. In februari 2014 baarde Batmobile opzien tijdens het optreden in het programma ‘De ideale muziekavond’, samengesteld door de populaire Rotterdamse kappers van Schorem met Matthijs van Nieuwkerk als presentator. Hierna was Batmobile regelmatig te gast in De Wereld Draait Door. In 2017 verscheen voor het eerst sinds jaren weer een nieuw album ‘Brand New Blisters’, misschien de beste uit hun carrière. 

Het begon allemaal in 1983 toen Batmobile werd opgericht door zanger/gitarist Jeroen Haamers, drummer Johnny Zuidhof en contrabassist Eric Haamers. Nadat men eerst covers van hun helden Elvis, Gene Vincent en Johnny Burnette speelden, schreven zij al vrij snel eigen songs wat in 1985 resulteerde in het debuutalbum ‘Batmobile’. Hierna begonnen de internationale successen en werden zij één van de grondleggers van de psychobilly. Regelmatig waren zij headliner in de legendarische Klub Foot in de Londense wijk Hammersmith, waar ook mede-genregenoten als The Meteors en Demented Are Go vaak speelden. In 1987 verscheen het tweede album ‘Bambooland’, een jaar later gevolgd door ‘Bail’s set at $ 6.000.000’ waarop het geweldige ‘Gorilla Rock’ en een prachtversie van de Motörhead-klassieker ‘Ace Of Spades’.

In 1990 verscheen er een heel aparte plaat: ‘Batmobile Is  Dynamite’, waarop hun versies staan van nummers van o.a. Mud, B.B. King, Brenda Lee, Cliff Richard en Scorpions met als titel ‘Dynamite’. Sinds 1997 noemt Batmobile hun muziek ‘B-music’, naar B-films en B-artiesten. Deze laatste term doet Batmobile echter geen eer aan, want de band behoort al jarenlang tot de absolute top van het genre. Niet voor niets verschenen er twee ‘Tribute To Batmobile’ albums waarvoor vele internationale bands Batmobile-nummers opnamen. In 2008 was er de release van ‘Cross Contamination’ waarop Batmobile vijf songs van Peter Pan Speedrock covert en het Eindhovense trio de nummers van Batmobile onder handen neemt.

Jeroen Haamers, die binnenkort solo als JJ’s Outlaw Country op de podia staat, speelt ook af en toe met de gelegenheidsformatie Jeroen Haamers and the Zorchmen, een psychobilly superband met bandleden van The Coffin Nails, The Klingonz en The Meteors. Batmobile was eind augustus 2018 headliner op het Haagse Wild Rooster festival, waar zij in een ouderwetse muziektent een overweldigende show gaven. Voordat hij dit podium betrad, vertelde hij wat zijn absolute favoriete nummer aller tijden is, een schitterend nummer van zijn grote held.

Luister hieronder naar het interview:

 

 

youtubelogo

Comments are closed.