Chris Cheney The Living End | myfavoritesong.nl

Chris Cheney

By in Geen categorie on 25 augustus 2018

De ‘koning van de Australische rockabilly-scene’ is ongetwijfeld Chris Cheney, zanger/gitarist van The Living End. Het bekendste nummer van het legendarische punkabilly-trio is ‘Prisoner Of Society’, een Top 5-hit in de Australische hitlijst in 1997. De song (een dubbele a-kant met ‘Second Solution’) stond maarliefst 47 weken in de Australische top 50. Ook in Engeland en de US bereikte het de hitlijsten. Het nummer werd later ook gebruikt in het computerspel Guitar Hero World Tour. Het titelloze debuutalbum uit 1998, waarop ook geweldige songs als ‘Second Solution’, ‘West End Riot’ en ‘Monday’ staan, zorgde voor wereldwijde bekendheid.

Het begon voor Chris in 1994 toen hij de latere contrabassist Scott Owen ontmoette. Als groot fan van de Stray Cats begonnen zij een coverband: The Runaway Boys. Behalve Stray Cats deden zij ook songs van o.a. Batmobile. Op singles en ep’s verschenen later ook regelmatig geweldige covers in een ‘Living End’-uitvoering zoals ’10:15 Saturday Night’ (The Cure) en ‘Tainted Love’ (origineel van Gloria Jones, bekender van Soft Cell).

Het eerste succes kwam toen zij een demo stuurden naar Green Day-frontman Billy Joe Armstrong, waardoor zij als voorprogramma mee mochten met de Australische tour. Niet lang daarna deden zij ook de support van The Offspring en doken zij de studio voor de eerste EP ‘Hellbound’ (1995).

In 2000 verscheen het album ‘Roll On’, in de pers vaak vergeleken met The Clash. In 2001 raakte Chris Cheney gewond bij een auto-ongeluk waardoor men een tijdje niet optrad. Twee jaar later kwam The Living End, inmiddels met een nieuwe drummer Andy Strachan, ijzersterk terug met het rock-achtige ‘Modern Artillery’, waarvan het nummer ‘End Of The World’ werd gebruikt in de skateboardgame ‘Tony Hawk’s Underground 2’. Hierna verschenen nog de albums ‘State of Emergency’ (2006), ‘White Noise’ (2008), ‘The Ending Is Just the Beginning Repeating’ en ‘Shift’ (2016).

Aan de vooravond van het verschijnen van de in Berlijn opgenomen plaat ‘Wunderbar’ (september 2018) kwam The Living End in de zomer eindelijk weer eens naar Europa voor een festival-tour waarin zij ook wat clubs aandeden. Zij speelden o.a. op de Lokerse feesten met Bad Religion, Suicidal Tendencies, Turbonegro en Dropkick Murphys. Eind augustus gaf The Living End een optreden voor een uitverkocht Rotown in Rotterdam. Na afloop vertelde een enthousiaste Chris Cheney wat zijn absolute favoriete nummer aller tijden was, een wereldhit uit 1963.

Luister hieronder naar het interview:

 

 

youtubelogo

 

Comments are closed.