Dennis Racoon | myfavoritesong.nl

Dennis Huige

By in Geen categorie on 28 oktober 2017

Al op vijfjarige leeftijd speelde Dennis Huige op een ukelele en verzon hij zijn eigen liedjes. Op zijn achtste kreeg hij klassiek gitaarles. In zijn pubertijd ging hij over op de elektrische gitaar. Hij ontmoette Bart van der Weide en richtte het muzikaal onafscheidelijke duo de stevige rockband Vict’em op, waar zij samen de nummers voor schreven. Later vormde Dennis met Bart een akoestisch duo wat later uitgroeide tot Racoon, de Zeeuwse band dat inmiddels tot de bekendste Nederlandse bands behoort.

De carrière van de veelzijdige gitarist kent vele hoogtepunten. Van de demo ‘It’s An Ice Cream Day’uit 1997 tot het onlangs uitgekomen album ‘Look Ahead And See the Distance’. Zo speelde Racoon in 1999 al op het Groningse Noorderslag-festival en een jaar later op Parkpop en Lowlands. In 2002 deed de band de Marlboro Flashback tour en speelden zij nummers van Faith No More. Ook stonden zij in 2005 met grootheden als Lenny Kravitz, R.E.M. en Queens Of The Stone Age op Rockin’ Park in het Nijmeegse Goffertpark. Een jaar later was Racoon zelfs de meest geboekte act op festivals. Maarliefst viermaal stonden zij op Pinkpop.

Kenmerkend is Dennis zijn ‘fingerstyle’ techniek in het gitaarspel. Vandaar dat hij ook een favoriete song koos dat voor hem zeer veel inspiratie bracht.

Luister hieronder naar het interview:


youtubelogo

Comments are closed.