Bart Racoon | myfavoritesong.nl

Bart van der Weide

By in Geen categorie on 28 oktober 2017

Al sinds zijn tienerjaren maakt Racoon-zanger Bart van de Weide muziek met zijn compaan Dennis Huige. In 2000 verscheen het Racoon-debuutalbum ‘Till Monkeys Fly’, geproduceerd door voormalig De Div en Urban Dance Squad-drummer Michel Schoots. Zowel de singles ‘Feel Like Flying’ als ‘Blue Days’werd 3FM megahit. Twee jaar later verbrak platenmaatschappij Sony het contract met Racoon en stond Bart tijdelijk op de vuilniswagen omdar er toch brood op de plank moest komen. Racoon kwam sterker dan ooit terug en 2004 kwam de grote doorbraak met het album ‘Another Day’ (bleef anderhalf jaar in de hitlijsten) en de single ‘Love You More’. “Het kan verkeren”, sprak Bredero ooit.

Racoon won met hun aanstekelijke popmuziek al heel wat prijzen. In 2011 kregen zij de Edison en 3FM award voor het album ‘Liverpool Rain’. Een jaar later ontvingen de Zeeuwen de Popprijs en de Gouden Harp. Het nieuwe Racoon-album ‘Look Ahead and See the Distance’ staat inmiddels al weer hoog in de hitlijsten en op 28 april 2018 staan zij in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Ook Nederlandstalig gaat Bart erg goed af, de single ‘Oceaan’ voor de film/kaskraker ‘Alles is familie’ wordt een Top 10-hit en in maart 2017 deed Bart In DWDD een prachtige versie van ‘Ik hou van mij’ van Harrie Jekkers.

Het favoriete nummer van Bart komt uit het land (de USA) waar Racoon in 2007 een tournee deed samen met The Lemonheads.

Luister hieronder naar het interview:


youtubelogo

Comments are closed.