Amazing Stroopwafels | myfavoritesong.nl

Wim Kerkhof

By in Geen categorie on 25 oktober 2017

Wie heeft ze niet live gezien? The Amazing Stroopwafels, in 1979 opgericht, hebben er sindsdien meer dan 7000 optredens opzitten. Niet alleen in café’s, popzalen en theaters, maar ook in huiselijke kring. Ook waren zij regelmatig te zien tijdens ‘straatoptredens’ in het centrum van Rotterdam. Een echte hit heeft het trio nooit gehad, maar zij hebben wel degelijk bekende nummers zoals ‘Oude Maasweg’ (een Nederlandstalige versie van de Leon Russell-song ‘Manhattan Island Serenade’), de Stroopwafels-versie bereikte in 2007 nog de 16e plaats in de Top 2000. Andere bekende nummers zijn o.a. ‘Ome Kobus’ en het vaak op Radio Tour De France gedraaide ‘Ik ga naar Frankrijk’.

Zanger Wim Kerkhof speelt toetsen en contrabas. Hij heeft bijna alle 300 nummers geschreven. De band, die verder bestaat uit Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar) maakte 22 albums, 42 singles, 3 dvd’s en het nieuwe album ‘Hiero’ verschijnt begin november 2017 en een theatertour is aanstaande. De in Vlaardingen woonachtige Kerkhof presenteerde jarenlang het programma ‘Country en Omstreken’ op radio Rijnmond en is een ware wereldreiziger die meer dan 200 verschillende landen heeft bezocht. Ook heeft hij 47 Amerikaanse staten bezocht. Het is niet verwonderlijk dat zijn favoriete nummer van een band uit dit land afkomstig is.

Luister hieronder naar het interview:


youtubelogo

Comments are closed.