Spinvis | myfavoritesong.nl

Spinvis

By in Geen categorie on 23 april 2017

In 2002 kwam Erik de Jong alias Spinvis met zijn opzienbarende, titelloze debuutalbum (met het cassettebandje op de hoes) dat hij op een zolderkamer in elkaar geknutseld had. Resultaat: het album bereikte de gouden status en in de media werd hij dé muzikale verrassing van de eenentwintigste eeuw genoemd. De creatieve artiest komt uit een muzikale familie, zijn ouders zijn ook muzikanten en zijn broer zat in de punkband Blitzkrieg (waar Erik ook in speelde).

Spinvis won  behoorlijk wat prestigieuze prijzen: De Zilveren Harp en de Annie M.G. Schmidt-prijs (beiden in 2004), de Popprijs (2007) en de Johnny van Doornprijs (2010). In 2006 resulteerde een unieke samenwerking met schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar Simon Vinkenoog tot het album ‘Ja’. In 2010 vormde de Jong samen met de Belgische Hooverphonic-zangeres Geike Arneart de band Dorléac waarmee zij o.a. de muziek voor de film ‘Adem’ maakten.

Onlangs verscheen de nieuwste Spinvis-plaat ‘Trein / Vuur / Dagenraad’, inclusief een uitgebreide theatertour. Op Record Store Day (zaterdag 22 april 2017) gaf Spinvis drie Instore-optredens in platenzaken in Amsterdam (Concerto), Utrecht (Plato) en Delft (Velvet). Voor het laatstgenoemde optreden vroeg ik Erik naar zijn favoriete song. Hij koos voor een geweldige sixties klassieker.

Luister hieronder naar het interview:

youtubelogo

 

Comments are closed.