Hans Vandenburg | myfavoritesong.nl

Hans Vandenburg

By in Geen categorie on 17 april 2017

Een icoon uit de Nederpop is Hans Vandenburg. Met zijn band Gruppo Sportivo maakte hij vanaf de jaren ’70 legendarische platen als ’10 Mistakes’, ‘Back To 78’, ‘Copy Copy’ en ‘Pop Goes The Brain’ met daarop klassiekers als ‘Rock ’n Roll’, ‘Beep Beep Love’, ‘Superman’, ‘Hey Girl’, ‘P.S. 78’ en de alleen op single verschenen songs ‘Disco Really Made It‘ en ‘Sleeping Bag’. Een gouden tijd waarin ook Nederlandse bands als Herman Brood & his Wild Romance, Vitesse, Urban Heroes en New Adventures opkwamen. Tijdens de hoogtijdagen van Gruppo maakte Vandenburg tussendoor ook nog een plaat met The Buddy Odor Stop, genaamd: ‘Buddy Odor Is A Gas’.

Behalve dat er sinds die tijd regelmatig albums van Gruppo Sportivo verschenen, heeft Hans ook altijd aan andere (solo)projecten gewerkt zoals Hans Vandenburg’s Commercial Break en Ouwe Hans Dierenpark, waarmee hij overigens een rechtzaak aan zijn broek kreeg omdat de naam teveel op de dierentuin uit Rheden leek. Hierna ging de band door als Dierenpark. In 2013 kwam er een einde aan Gruppo Sportivo, dat was voor de frontman echter geen reden om stil te zitten, want in 2015 verscheen zijn solo-album ‘Dig It Yourself’ waarop o.a. het samen met Herman Brood geschreven ‘Groovin’ staat. Hans staat momenteel op de nominatie om een nummer op te nemen met het Metropole Orkest, stemmen op Hans kan hier.

Op eerste paasdag 2017 gaf Hans Vandenburg als een soort vriendendienst een huiskamerconcert in de bar van een woongemeenschap in Den Haag. Na afloop van dit optreden vertelde hij wat zijn favoriete song is. Hans koos een nummer van een Canadese zanger, acteur die een grote inspiratiebron voor Gruppo Sportivo was.

Luister hieronder naar het interview:

youtubelogo

Comments are closed.