Bertus Borgers | myfavoritesong.nl

Bertus Borgers

By in Geen categorie on 14 januari 2017

Een van de beste muzikanten die Brabant ooit voortbracht is zanger/saxofonist Bertus Borgers, de man die al sinds 1962 op de podia staat. In 1969 werd hij bekend met de Eindhovense formatie Mr. Albert Show. Nadat Bertus met de Amerikaanse tour van Golden Earring meegedaan had, richtte hij in 1975 de superformatie Sweet d’Buster op. Hierin zaten o.a. de ex-Cuby + Blizzards leden bassist Herman Deinum en drummer Hans Lafaille en Supersister toestsenist Robert Jan Stips in. Geweldige platen als ‘Sweet d’Buster’(1976) en ‘Friction’ (1977) zorgden voor grote successen. Op het laatstgenoemde album staat ‘Still Believe’ later gecoverd door Herman Brood & his Wild Romance.

Na het uiteenvallen van Sweet d’Buster in 1980 speelde hij behalve met zijn eigen band The Groove, twee periodes bij Herman Brood en was hij gastmuzikant bij o.a. Raymond van het Groenewoud en Golden Earring. Sinds enkele jaren is hij ook weer met een eigen band op de podia te vinden: Bertus Borgers & The Young Retro’s, een groep jonge muzikanten waarmee hij zowel oude succesnummers als nieuwe songs ten gehore brengt. Het uitstekende laatste album ‘Eindhoven’ is zowel op LP/CD als USB verschenen. Na een optreden met zijn band in de Boerderij in Zoetermeer koos Bertus voor een prachtige favoriete song.

Luister hieronder naar het interview:

youtubelogo

 

Comments are closed.