blaudzun | myfavoritesong.nl

Blaudzun

By in Geen categorie on 27 november 2016

Een grootheid in de hedendaagse Nederpopscene is Blaudzun. Deze in Arnhem geboren singer/songwriter verkoopt moeiteloos meerdere malen Paradiso uit. Zijn echte naam is Johannes Sigmund en zijn artiestennaam is vernoemd naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun. De populaire muzikant heeft een uniek stemgeluid, gecombineerd met een sound dat ook met geen enkele andere band of stroming te vergelijken is, verklaart zijn grote succes! Enkele jaren geleden speelde Blaudzun ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van zijn toenmalige boekingsbureau Rock’n’Roll Highschool in het Rotterdamse Rotown, waar iedere band een Ramones-nummer ter gehore bracht. Blaudzun had ‘I Wanna Be Sedated’ in een eigen jasje gestoken, dit was ongetwijfeld een van de mooiste Ramones-covers ooit.

Eind november 2016 speelde Blaudzun op het Songbird-festival in de Rotterdamse Doelen. Rond het middaguur gaf hij ter gelegenheid van zijn nieuwste album ‘Jupiter Part 1’ een gratis instore optreden in de Delftse platenzaak Velvet. Na afloop vertelde hij wat zijn favoriete song was. Hoe hij dat verwoordde, verklaart waarom hij altijd van die prachtige liedjes schrijft!

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

 

Comments are closed.