roel van velzen | myfavoritesong.nl

Roel van Velzen

By in Geen categorie on 5 november 2016

De in 1978 in Delft geboren Roel van Velzen brak in 2006 door met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’, een song geschreven door de Schotse zanger-pianist David Sneddon. Sindsdien bracht de tegenwoordig in Haarlem woonachtige rasartiest vijf albums uit. Zijn laatste album ‘Call It Luck’ verscheen in de herfst van 2015. Zijn grootste hit scoorde hij in 2008 met ‘When Summer Ends’, de titelsong van de film ‘Zomerhitte’, geschreven met John Ewbank.

Roel’s vader Kor was ook muzikant, zodat hij al op zeer jeugdige leeftijd met de vele aanwezige muziekinstrumenten in aanraking kwam.  Op de middelbare school was VanVelzen al intensief met muziek bezig, hij speelde in menig schoolbandje en componeerde de jaarlijkse schoolmusical. Met de studentenband The Goldfish won hij in 1999 de Heineken Music Award. Via zijn optredens in het Scheveningse Crazy Piano’s werd hij ontdekt. Sindsdien kent zijn carriere vele hoogtepunten: hij was de eerste ‘huisband’ van De Wereld Draait Door, won diverse 3FM awards en kreeg in 2011 de Gouden Harp.

Na een theatershow van The Analogues in Delft wilde de aimabele muzikant graag meewerken aan het korte interview. Aan zijn keuze en motivatie herken je de ware muziekliefhebber.

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

Comments are closed.