jan van der mey | myfavoritesong.nl

Jan van der Meij

By in Geen categorie on 3 november 2016

Een van Neerlands beste songwriters is Jan van der Meij, als hij Amerikaan was zou hij waarschijnlijk multi-miljonair zijn en enkele wereldhits hebben geschreven. In 1977 trad hij toe tot Vitesse en maakte de meest succesvolle periode van de band rondom drummer Herman van Boeyen mee met de albums ‘Rendez-vous’, ‘Out In The Country’ en ‘Rock Invader’. Van der Meij  schreef toen de klassiekers ‘Running And Hiding’ en de hit ‘Rock And Roll Band’. In 1980 richtte Jan met bassist Peter van Straten en drummer Leon Klaasse het rocktrio Powerplay op. Een jaar later tourden zij met Golden Earring en de debuutsingle ‘Love Can Break Your Heart’ werd een hit. In 1982 kwam de debuutlp ‘Avanti’ uit en speelde de band in het voorprogramma van U2 in Hattem. Ondanks een aantal bezettingswisselingen bestaat Powerplay nog steeds en brachten zij in 2013 de cd ‘Radio Harlem’ uit.

De laatste jaren werkt Jan regelmatig samen met Frederique Spigt, speelt bij Bombitas XL en maakt sinds 2015 deel uit van The Analogues. Dit groots opgezette Beatles-project tourde langs de Nederlandse theaters met de ‘Magical Mystery Tour’ en verkocht Theater Carré uit. Onlangs startte The Analogues een nieuwe nog grootser opgezette tour ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ waar zij dit legendarische Beatles-album integraal spelen.

Na een Analogues-show in Delft had Jan van der Mey even tijd voor een interview. Hij koos voor een nummer van zijn grote helden.

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

 

Comments are closed.