piet van elderen | myfavoritesong.nl

Peter ‘Piet’ van Elderen

By in Geen categorie on 22 oktober 2016

Een goede band maakt ook uitstekende covers in een eigen jasje. Zo kwam Peter Pan Speedrock in 2002 met de cd ‘Speedrock Chartbuster Vol 1’, waarop songs van o.a. Butthole Surfers, Turbonegro, The Cult, Misfits en Social Distortion. Met als hoogtepunt de Led Zeppelin-klassieker ‘Rock’n’Roll’, een versie die niet onderdoet voor het origineel. Mede door het uitstekende gitaarwerk van Peter van Elderen, die in 1996 de Eindhovense band oprichtte.

Peter behoort zeker tot de betere gitaristen van Nederland, niets voor niets werd hij in 2005 gekozen tot Beste gitarist van Nederland, twee jaar eerder had Peter Pan Speedrock ook al de Zilveren Harp al in de wacht gesleept. Het stevige trio heeft de afgelopen jaren veel unieks gerealiseerd. Uiteraard de eigen festivals Klock Rock Orange en natuurlijk Speedfest waar grootheden uit het stevigere genre als Danko Jones, Napalm Death, Suicidal Tendencies, Monster Magnet, Toy Dolls, Buzzcocks, Triggerfinger, The Reverent Horton Heat, Madball, Nashville Pussy en Turbonegro optraden. Ook bracht Peter Pan Speedrock een eigen bier op de markt: Premium Speedrock Heavy Lager.

Zoals een goede rockgitarist betaamt, koos Pedro Speedrock voor een echte rockklassieker van een gitaarlegende, een song die ook door door Red Hot Chili Peppers en Living Colour opgenomen is.

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

 

Comments are closed.