bartman geevers | myfavoritesong.nl

Bart ‘Bartman’ Geevers

By in Geen categorie on 22 oktober 2016

Met een tourschema waar in het verleden alleen een band als Herman Brood & his Wild Romance aan kon tippen, raast Peter Pan Speedrock al sinds 1996 door het land. Maar ook ver over de grenzen maakt de band furore tot zelfs in Japan. De van oorsprong klassiek geschoolde bassist van dit unieke trio is Bart Geevers. De eerste plaat waarop Bartman meedoet is ‘Rocketfuel’ uit 1998. In 2006 ontving hij een Duiveltje, hij werd toen gekozen tot beste bassist van Nederland.

Behalve bassist is Bartman ook grafisch ontwerper en verzorgt al het artwork voor de band (hoezen, t-shirts e.d.).  Peter Pan Speedrock maakte tweemaal een split-cd, met de uit Seattle afkomstige punkrockers van Zeke en met het legendarische Batmobile, waarop Peter Pan Speedrock songs van de Bredase rockabilly-helden speelt en vice versa. ‘Pikant’ detail Bartman speelde, voordat hij tot Peter Pan Speedrock toetrad, contrabas in rockabilly bandjes.

Tijdens het allerlaatste optreden in Zuid-Holland, in het Pijnackerse popzaaltje De Trucker grapt hij over zijn toekomstplannen na het afscheid van Peter Pan Speedrock (Bart’s bijnaam is De Lange): ‘Ik ga een countryduo vormen met Ilse DeLange maar zij weet het alleen zelf nog niet. Het duo gaat ‘Ilse & De Lange heten’.

Bartman koos als favoriete song iets geweldigs uit Scandinavië!

Luister hieronder naar het interview:

 

youtubelogo

 

Comments are closed.