mickael franci mala vita | myfavoritesong.nl

Mickael Franci

By in Geen categorie on 16 oktober 2016

In 2002 richtte Delftenaar Mickael Franci de band Mala Vita op. Zij maken een unieke mix van ska, mediterrane volkmuziek, balkan-punk en laten zich ook door andere stijlen beïnvloeden. Een energieke, enerverende live show maakt het plaatje compleet.

Sinds het verschijnen van het live in het Paard van Troje opgenomen debuutalbum ‘Maní Fiesta’ in 2005 kent de band vele hoogtepunten: veel shows in binnen- en buitenland waaronder op grote festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Sziget (volgens Mickael het absolute hoogtepunt). In 2009 stond Mala Vita in De Wereld Draait Door. In het voorjaar van 2010 verscheen de single ‘Free From Fear’ voor Warchild, met medewerking van Typhoon, Elle Bandita en Ellen Ten Damme. Na een ‘radiostilte’ waarin de band niet stilstond en werkte aan nieuwe songs was Mala Vita begin 2016 weer helemaal terug aan het front met het album ‘So Far So Good’, geproduceerd door Mario Caldato Jr. die o.a. bekend is van zijn werk met Beastie Boys.

Na een optreden in Theater de Veste in Mickael’s hometown Delft gaf de zanger/gitarist, die in het dagelijks leven ook journalist is, zijn favoriete nummer prijs.

Luister hieronder naar het interview:


youtubelogo

 

 

Comments are closed.