henk koorn | myfavoritesong.nl

Henk Koorn

By in Geen categorie on 16 oktober 2016

Het bekendste nummer van Hallo Venray is ongetwijfeld de radiohit ‘Slow Change’ van de doorbraakplaat ‘The More I Laugh, The Hornier Due Gets’ uit 1992. In dat jaar stond Hallo Venray tussen grootheden als Lou Reed, The Cult, Pearl Jam en Soundgarden op Pinkpop. Zij lieten daar een onvergetelijke indruk achter toen Henk Koorn op een pogo-stick zich springend over het podium bewoog.

Zanger/gitarist/frontman Henk Koorn richtte de band in 1987 op. De band staat momenteel aan de vooravond van het dertig jarig bestaan. In die dertig jaar brachten zij twaalf albums uit, speelde in binnen- en buitenland (zelfs in L’Olympia in Parijs) en de band is ‘still going strong’ want in april 2017 verschijnt hun nieuwe album. Behalve met Hallo Venray heeft Henk Koorn ook nogal wat zijprojecten op zijn naam staan: Dakota Love Beach, De Bolderkar, The Super Troopers (ABBA-covers) en vormt hij samen met Smutfish-zanger Melle de Boer het duo Henk & Melle waarvan in oktober 2016 het tweede album verscheen.

Vlak voor een Hallo Venray-optreden in Delft had Henk even tijd voor een kort interview waarin hij vertelde wat zijn favoriete song is.

Luister hieronder naar het interview:


youtubelogo

 

Comments are closed.