ed tudorpole tenpole tudor | myfavoritesong.nl

Ed Tudor Pole

By in Geen categorie on 13 september 2016

Ed Tudor Pole werd bekend door zijn rol in de Sex Pistols-film ‘The Great Rock’n’Roll Swindle’ waar hij o.a. het nummer ‘Who Killed Bambi’ deed, de single bereikte de zesde plaats in de UK. De doorbraak met zijn band Tenpole Tudor was twee jaar later, met ‘Swords Of A Thousand Men’en het alom bekende ‘Wunderbar’. Tegenwoordig is Ed Tudor Pole te boeken als ‘one-man-stadium-show’.

Op 20 augustus 2016 deed hij de support voor Annabella’s Bow Wow Wow in The Garage in Londen. Na afloop sprak ik hem over het Lochem festival 1982, waar Tenpole Tudor, The Clash, Bow Wow Wow, Normaal en Saxon optrad. Hij herinnerde zich het optreden nog goed: ‘Na ons optreden keek ik naar Saxon en die zanger riep: ‘Hands To The Left-Hands To The Right’, waaraan het hele publiek meedeed. Dat heb ik toen gejat. Een dag later speelden wij op een festival in België, waar ik tijdens het laatste nummer het Saxon-trucje deed. Het publiek deed enthousiast mee, wij gingen van het podium, maar na een kwartier stond het publiek nog om een toegift te schreeuwen en moesten we nog een extra nummer doen’. Zijn favoriete song was een heel onbekend nummer van een wereldberoemde band.

Luister hieronder naar het interview:


Comments are closed.