annabella lwin bow wow wow | myfavoritesong.nl

Annabella Lwin

By in Geen categorie on 13 september 2016

Zangeres Annabella Lwin werd op haar veertiende door Sex Pistols-manager Malcolm McLaren ontdekt werd in een stomerij waar zij tijdens haar werkzaamheden zong. Zij werd kort daarna zangeres van Bow Wow Wow. Dit was de eerste band die een cassettesingle uitbracht, genaamd: ‘C30, C60, C90, Go!’. Het nummer bereikte de 34e plaats in de Britse charts. In oktober 1981 verscheen het debuutalbum ‘See Jungle! See Jungle! Go Join Your Gang, Yeah. City All Over! Go Ape Crazy’ met een controversiele hoes, aangezien de minderjarige Annabella geheel naakt op de hoesfoto stond. Dit deed nogal wat stof opwaaien (in de US was deze hoes verboden), maar zorgde wel voor extra publiciteit en populariteit voor de band. In Nederland had de band hits met ‘I Want Candy’, ‘Do You Wanna Hold Me’ en ‘The Man Mountain’. De laatste twee singles behaalden resp. de tweede en de derde plaats in de Nederlandse Top 40. Grootste hit in Engeland was ‘Go Wild In The Country’.

In 1982 was ik aanwezig op het Lochem Festival waar Normaal, Tenpole Tudor, Saxon, The Clash en Bow Wow Wow optraden. In augustus 2016 deed Annabella’s Bow Wow Wow een zomertour door Engeland. Bij het afsluitende optreden in The Garage in Londen (20 augustus) was ik aanwezig. Het was een geweldig optreden van de bijna 50-jarige Annabella en haar uit Los Angeles afkomstige begeleidingsband. Na afloop kreeg ik haar te spreken en vroeg haar naar haar favoriete song.

Luister hieronder naar het interview:

 

Comments are closed.