david hollestelle | myfavoritesong.nl

David Hollestelle

By in Geen categorie on 12 september 2016

Een grote naam in de Nederpop is de familie Hollestelle. De gebroeders Hans en Jan Hollestelle speelden in de jaren ’60 in de Torero’s (voorprogramma The Beatles in Blokker) en zijn veelgevraagde studio- en sessiemuzikanten. Hun vader (David Hollestelle sr.) was een klassiek zanger. Hun jongere broer is David Hollestelle jr. bekend als gitarist van Herman Brood (David’s zoon is bassist van Max  Meser).  Hun neef is Peter Hollestelle, bekend van Peter and The Blizzards en Cashmere. De zus van Peter is Conny Vandenbos.

Nadat David Hollestelle in bands als Bruno Basta en Roberto Q & The Boppers speelde, trad hij in 1981 toe tot de Wild Romance van Herman Brood. Tot het allerlaatste concert (eind 1999) bleef de gitarist Herman Brood trouw. Na het overlijden van Nederlands beroemdste Rock’n’roll-held speelde David o.a. bij Manuela Kemp, The Circus en was hij te bewonderen in DWDD. Een paar jaar terug tijdens de kerstdagen vochten artsen om zijn leven, wegens ernstig hartfalen. David kwam er helemaal bovenop en staat gelukkig weer op het podium. Tegenwoordig speelt hij met Dany Lademacher’s Wild Romance en Slick, samen met zangeres Dee Dee (ex-Bombita).

In mei speelde Slick, met David, in De Trucker in Pijnacker. Daar stelde ik David de vraag, in zijn antwoord kon ik mij geheel vinden.

Luister hieronder naar het interview:

One thought on “David Hollestelle

  1. Henk Wenteler
    1

    Mooi verhaal van David, die uit een muzikale familie afkomstig is. Mijn vader was een groot fan nicht Conny, staat nog op de foto met haar.
    Ik vind David persoonlijk een van de meest mooie gitaristen om naar te kijken en te luisteren. Zijn pose op het podium vind ik geweldig. Zal nooit vergeten dat ik in de jaren 90 in de Boerderij te Zoetermeer bij een optreden van Herman Brood en the Wild Romance was. Ik ging naar de wc voor een sanitaire ontlasting en wie kwam er zo strak als een snaar naast mij ook zijn blaas legen, David. Dit soort momenten vergeet ik nooit meer….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *