david hollestelle | myfavoritesong.nl

David Hollestelle

By in Geen categorie on 12 september 2016

Een grote naam in de Nederpop is de familie Hollestelle. De gebroeders Hans en Jan Hollestelle speelden in de jaren ’60 in de Torero’s (voorprogramma The Beatles in Blokker) en zijn veelgevraagde studio- en sessiemuzikanten. Hun vader (David Hollestelle sr.) was een klassiek zanger. Hun jongere broer is David Hollestelle jr. bekend als gitarist van Herman Brood (David’s zoon is bassist van Max  Meser).  Hun neef is Peter Hollestelle, bekend van Peter and The Blizzards en Cashmere. De zus van Peter is Conny Vandenbos.

Nadat David Hollestelle in bands als Bruno Basta en Roberto Q & The Boppers speelde, trad hij in 1981 toe tot de Wild Romance van Herman Brood. Tot het allerlaatste concert (eind 1999) bleef de gitarist Herman Brood trouw. Na het overlijden van Nederlands beroemdste Rock’n’roll-held speelde David o.a. bij Manuela Kemp, The Circus en was hij te bewonderen in DWDD. Een paar jaar terug tijdens de kerstdagen vochten artsen om zijn leven, wegens ernstig hartfalen. David kwam er helemaal bovenop en staat gelukkig weer op het podium. Tegenwoordig speelt hij met Dany Lademacher’s Wild Romance en Slick, samen met zangeres Dee Dee (ex-Bombita).

In mei speelde Slick, met David, in De Trucker in Pijnacker. Daar stelde ik David de vraag, in zijn antwoord kon ik mij geheel vinden.

Luister hieronder naar het interview:

Comments are closed.