barry hay | myfavoritesong.nl

Barry Hay

By in Geen categorie on 13 juli 2016

Halverwege de jaren ’60 werd Barry Hay bekend als frontman van The Haigs. In 1967 werd Barry zanger van Golden Earring, waarmee hij met ‘Sound Of The Screaming Day’ zijn eerste hit scoort. Een jaar later bereikt de Haagse band voor het eerst de bovenste plaats van de hitparade met ‘Dong-Dong-Diki-Digi-Dong’. In de jaren ’70 werd de LP ‘Moontan’ goud in de USA. Op deze plaat staat ‘Radar Love’, in de UK kwam deze single op de zevende plaats, in de Amerikaanse hitlijst Billboard bereikte ‘Radar Love’ de dertiende plaats. Tijdens hun Amerikaanse tournees stonden bands als Kiss, Aerosmith en  ZZ Top in het voorprogramma. Zelf speelde de band samen met The Who in een uitverkocht Madison Square Garden in New York.

Behalve de successen met Neerlands bekendste en grootste rockband ooit (waarmee hij in 2017 vijftig  jaar speelt), heeft Barry Hay ook een aantal solo-albums op zijn naam staan: ‘Only Parrots, Frogs & Angels’ ( 1972), ‘Victory of Bad Taste’ (1987) en ‘The Big Band Theory’ (opgenomen met Metropole Big Band, 2008). In mei 2016 verscheen het album Barry Hay’s Flying V Formation, dat hij opnam met o.a. DeWolff-gitarist Pablo van de Poel. Ter promotie van dit album werd Barry in de bekende Haagse boekenwinkel Paagman geinterviewd. Na afloop was er een signeersessie. Toen hij de aangeschafte LP signeerde, stelde ik hem de bekende vraag. Hij koos voor een prachtige song.

Luister hieronder naar het interview:

Comments are closed.