George Baker | myfavoritesong.nl

George Baker

By in Geen categorie on 13 juni 2016

Als sinds de jaren ’60 scoort Hans Bouwens, beter bekend als George Baker, grote hits in binnen- en buitenland. Bekende songs zijn o.a. ‘Dear Ann’ en ‘(Fly away) Little Paraquayo’. Met de singles ‘Sing A Song Of Love’, ‘Paloma Blanca’ en ‘Morning Sky’ scoorde George Baker Selection in 1974-’75 drie nr. 1-hits op rij. Toen BZN nog een rockband was, schreef hij o.a. ‘Sweet Silver Annie’ voor deze Volendamse band.

In 1992 kwam de debuutfilm ‘Reservoir Dogs’ van regisseur Quentin Tarantino in de bioscoop. Op de soundtrack stond ‘Little Green Bag’ van George Baker. In maart 2016 deed George Baker een tour met de Reservoir Dogs Band, die nummers speelde uit de succesvolle Tarantino-films. Behalve zijn eigen ‘Tarantino-hit’, deed hij zeer verdienstelijk covers van o.a. Steppenwolf (‘Born To Be Wild’), Led Zeppelin (‘Rock’n’Roll’) en Johnny Cash (‘Folsom Prison Blues’). Toen de inmiddels al 71-jarige zanger (nog steeds met een geweldige stem) het podium van het Delftse Theater de Veste verliet, vroeg ik of ik hem kort mocht interviewen. Dat was geen enkel probleem, de sympathieke Baker had een opmerkelijk antwoord.

Luister hieronder naar het interview:

Comments are closed.